Hvordan du kan få hjelp

Hvordan du kan få hjelp

Spilleavhengighet er en emosjonell sykdom som aldri kan bli kurert, men den kan bli stoppet med “ en dag av gangen”.

 

En spilleavhengig er en person som er besatt av tanken på gambling. I tillegg til dette er den besettende ide at vi vil finne en vei, ikke bare til å kontrollere gamblingen, men også at vi skal tjene penger på den og nyte det. Vi spilleavhengige utrykker ofte et ønske om å slutte for alltid, men uunngåeligheten er at vi finner oss igang igjen.

For de fleste av oss, er det dager, uker eller til og med måneder hvor vi er overbevist att vi har fått kontrollen. Disse intervaller er ufravikelig etterfulgt av perioder av full ukontrollerbar gambling, i løpet av denne perioden blir den progressive svekkelsen synlig i nesten alle deler av livet.

Denne svekkelsen er mest akutt i forhold til våre koner og menn, venner, familie og arbeidskolleger.

 

Derfor er aksept av den progressive naturen av vår sykdom nødvendig i vår tilfriskning og retur til et normalt, produktivt og tilfredsstillende liv.

 

De fleste medlemmer, innen de kommer til Anonyme Gamblere, har lidd hardt som følge av sin gamblingsavhengighet. Disse følger kan var mange og variert, men den mest vanlige er en følelse av ensomhet.

 

Gjennom årene med gambling har vi satt opp barrierer rundt oss selv, isolert oss fra våre familier og venner.

 

Vi hadde kommet til å tro at ingen likte oss lengere, mindre elske oss, denne følelsen driver oss dypere og dypere inn i vår drømme verden.

 

Etter en kort stund i fellesskapet - hvis vi følger de rådene som blir gitt oss - et lite stykke orden kommer tilbake i livet vårt og vår tanker begynner å klarne.

Vi møter oss selv i døren, og det er ikke alltids vi liker det vi ser.

Det er på dette tidspunkt vi trenger våre venner i fellesskapet.

 

Mennesker som har møtt på de samme problemene og vanskeligheter, mennesker som vet hva du gjennomgår, mennesker som du kan føle deg avslappet og komfortable med og de blir ikke sjokkert eller flau over det du sier.